سابقه کار

سابقه کار

سابقه کار

سابقه کار

یکی از متداول ترین سوالات استخدامی که باید در رزومه منعکس شود، سوالی در مورد سابقه کاری قبلی افراد است. متاسفانه بسیاری از جویندگان کار، سوابق کاری را فقط در یکی از فرمت های سوم و چهارم محبوب پیدا می کنند.

در اینجا می بینند که ذکر شده است; در صورتی که نوع اول و دوم را نیز می توان با تجربه کاری بیان کرد.

سوابق شغلی، حرفه یا پیشه (به انگلیسی: Career)، به همه کارها و نقش‌های یک فرد در زندگانی اشاره دارد و به معنای راه پیشرفت زندگی یک فرد می‌باشد.

کار چیست؟

کار در قانون تعریف خاصی دارد. طبق تعریف مرکز آمار، کار مجموعه اعمالی است که فرد در ازای دریافت دستمزد انجام می دهد.

البته اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم باید بگوییم کار شامل خدمات یا محصولاتی می شود که مردم در ازای دریافت نقدی یا غیرنقدی ارائه می دهند. به این افراد کارگر می گویند.

سابقه کار چیست؟

حالا بریم سراغ بحث اصلی. سابقه کار چیست؟ سابقه کاری دوره زمانی است که در یک زمینه خاص کار کرده اید و تجربه یا درآمد یا هر دو را کسب کرده اید.در واقع از زمان استخدام و ارائه خدمات و محصولات به عنوان سابقه کاری شما محسوب می شود. فرقی نمی کند که سابقه کاری شما از چه سنی در نظر گرفته شود.

سابقه کار چیست؟

یک فرد 25 ساله ممکن است 7 سال سابقه کار داشته باشد و یک فرد 25 ساله دیگر هیچ تجربه ای نداشته باشد. در سوابق کاری، مهمترین چیز، دستاوردهای فرد در این زمینه است.

سابقه کار می تواند: کار دائمی در یک شرکت یا سازمان، کار آزاد، پروژه، کارآموزی. بی شک در تجربه کاری یک نکته مهم وجود دارد و آن همخوانی کار فرد با شغل مورد نظر است.

سابقه کاری غیر رسمی

اگر تجربه کاری داشته اید که منجر به دریافت حقوق رسمی نشده باشد، آن را تجربه کاری غیررسمی می نامیم.

سابقه کار غیر رسمی

مثلاً کار در مغازه آشنا یا اقوام یا کارخانه تولیدی یا… اگرچه ممکن است این داستان از نظر شما دقیق نباشد، اما از آنجایی که کارفرما معمولاً به دنبال تجربه کاری شماست، این داستان نیز دقیق خواهد بود.

کارآموزی

دوره کارآموزی می تواند به شکل یک دوره دانشگاهی اجباری باشد یا داوطلبانه باشد و در حین یا پس از تحصیل به شرکت ها و سازمان ها مرتبط باشد.

در هر دو صورت فرد با وجود اینکه در دوره کارآموزی حقوقی دریافت نمی کند، تجربه قوی و رسمی در محیط کار به دست می آورد که برای کارفرما بسیار ارزشمند است.

بیمه چیست؟

قبل از بحث در مورد تفاوت بین سابقه کار و سابقه بیمه، بهتر است با اصطلاح بیمه آشنا شوید. البته همه شما از قبل بیمه و انواع آن دارید.

بیمه چیست؟

در واقع بر اساس تعاریف و قوانین بیمه مرکزی، بیمه نوعی پوشش جبران خسارات جانی و مالی وارده به افراد است و دارای انواع زیر است:

  • بیمه اختیاری
  • بیمه خوداشتغالی
  • بیمه اجباری
  • بیمه شخص ثالث
  • بیمه آتش سوزی
  • بیمه بدنه خودرو
  • بیمه سفر

هر نوع بیمه نامه ای خسارت را پوشش می دهد. البته منظور ما از سابقه بیمه در این مقاله بیمه اجتماعی است که هر ماه باید حق بیمه پرداخت کنید.

سابقه بیمه چیست؟

سابقه بیمه مدت زمانی است که شما حق بیمه را به سازمان تامین اجتماعی یا هر شرکت بیمه پایه دیگری پرداخت کرده اید. در واقع پرداخت ماهانه مبلغ سابقه بیمه محسوب می شود.

مهم نیست که بیمه برای چه چیزی پرداخت می کند. همانطور که می دانید سابقه بیمه زمانی است که در طی آن حق بیمه پرداخت کرده اید.

اما بیمه سالمندی چیست؟ این حق بیمه ای است که شما یا کارفرمایانتان برای سال ها کار به سازمان تامین اجتماعی می پردازید. سابقه کار همان دوره زمانی است که در یک شرکت یا موسسه دولتی یا خصوصی کار کرده اید.

سابقه کار بدون بیمه

بسیاری از کسب و کارها، علیرغم الزام قانونی به بیمه همه کارکنان، به دلیل مسائل مربوط به مجوز، محدودیت های مالی و غیره، کارکنان خود را بیمه نمی کنند.

سابقه کار بدون بیمه

در این صورت فرد می تواند سال ها در جایی کار کند اما سابقه بیمه او در نظر گرفته نمی شود. از آنجایی که این مشکل متأسفانه بسیار رایج است، کارفرمایان نیز از آن آگاه هستند و معمولا سابقه کاری را می پذیرند که پشتوانه بیمه نداشته باشد.

سابقه کار با بیمه

در این صورت علاوه بر دریافت حقوق، بیمه شما نیز طبق ضوابط قانونی توسط کارفرما پرداخت می شود و معمولاً چنین سابقه کاری به سختی قابل اعتراض است.

تفاوت بین سابقه بیمه و سابقه کار چیست؟

حالا بیایید به تفاوت بین سابقه بیمه و سابقه کار بپردازیم:

  • در اغلب موارد، مدت سابقه کار بیش از زمان سابقه بیمه است. هر فردی می تواند چندین شغل داشته باشد و هر کدام سابقه کار محسوب می شود و یا دانشجو بوده و به صورت موقت در شرکت مشغول به کار بوده است. اما بیمه ندارید بنابراین در بیشتر موارد سابقه کار مهمتر از بیمه است.
  • برای اینکه فرد مدت بیمه را افزایش دهد باید حق بیمه را بپردازد. اما در سوابق کاری شخص حقوق یا از طرفی حقوق می گیرد.
  • در هنگام استخدام به خصوص در شرکت های خصوصی داشتن سابقه کار اهمیت بیشتری دارد.
  • بدیهی است در هنگام جذب نیرو در برخی شرکت ها از جمله برخی سازمان های دولتی و همچنین در هنگام استخدام در خارج از کشور، سابقه کار رسمی همراه با سابقه بیمه (مرتبط با رشته مورد درخواست) را در نظر می گیرند.
  • البته این بدان معنا نیست که کار پروژه شامل نمی شود. در هر صورت، هر چه فرد سوابق و پروژه های بیشتری در زمینه فعالیت خود داشته باشد، شانس بیشتری برای گرفتن شغل دارد.

برای دریافت اکسپرس اینتری کانادا با ما در ارتباط باشید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *