ویزای کار کانادا

ویزای کاری کشور کانادا 

اقتصاد کشور کانادا جزء هفت کشور صنعتی بزرگ دنیا میباشد و بازار کار کانادا به دلیل فرصت های زیاد تولید شده شغلی بعد از شروع ورود مهاجرین از اوایل قرن 21 میلادی رو به رشد گذاشته است. بر اساس قوانین اداره مهاجرت هرشخص غیر مقیم یا شهروند کانادا، میبایست ویزای کاری کشور کانادا 2023 را داشته باشد.

این ویزا اصطلاحاً ورک پرمیت (Work Permit) نامیده میشود و به دو دسته Open  و Close تقیسم میشود. متقاضیان کار در کانادا میتوانند از هر دو نوع پرمیت در بازار کار کانادا استفاده کنند.

تفاوت این پرمیت ها در نوع منحصر بودن اجازه کار Close برای یک کارفرمای خاص میباشد؛ یعنی دارنده اجازه فعالیت در کانادا فقط میتواند با این نوع پرمیت برای کارفرمایی فعالیت کند که افسر اداره مهاجرت آن ورک پرمیت Close را برای آن صادر کرده است.

انواع ویزای کاری کشور کانادا

اخذ ویزای کاری کشور کانادا برای ایرانیان جزو ویزاهای موقت محسوب میشود؛ یعنی متقاضیانی که موفق به دریافت این نوع ویزا شوند بر اساس سررسید درج شده در برگه ورک پرمیت که هنگام ورود در مرز صادر میشود، میتوانند به اقامت و فعالیت در کانادا ادامه دهند و بعد از آن میبایست ویزای کار کانادا را تمدید و یا برای یکی از برنامه های اقامت دائم اقدام کنند.

انواع این ویزا به دو دسته محدود یا کلوز و نامحدود یا اوپن تقسیم میشوند. اصطلاح محدود منظور منحصر به کارفرما و بیزینس میباشد.

به عبارت دیگر ورک پرمیت کلوز که از انواع ویزای کار کشور کانادا محسوب میشود و ندرتاً صادر میشود شخص دارنده آن را محدود به فعالیت کردن برای یک شغل، یک بیزینس که برای آن پرمیت صادر شده است میکند.

در اینجا جدولی از انواع اخذ ویزای کاری کشور کانادا آورده شده است:

نوع ویزاشرایط
ویزای موقت (TWP)برای افرادی است که شغلی در کانادا پیدا کرده اند و کارفرمای آنها برای آنها مجوز کار موقت (LMIA) دریافت کرده است.
ویزای کارآموزی (IEC)برای افرادی است که می خواهند در کانادا کارآموزی انجام دهند.
ویزای کار پس از تحصیل (PGWP)برای افرادی است که در کانادا تحصیل کرده اند و می خواهند پس از فارغ التحصیلی در کانادا کار کنند.
ویزای کاریابی استانی (PNP)برای افرادی است که می خواهند در استان یا قلمرو خاصی از کانادا کار کنند.
ویزای کار آزاد (self-employed)برای افرادی است که می خواهند در کانادا به عنوان کارآفرین یا خوداشتغال کار کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر نوع ویزا، لطفاً به وب سایت اداره مهاجرت و تابعیت کانادا (IRCC) مراجعه کنید.

تمدید ویزای کاری کشور کانادا

در  طول پروسه بررسی تمدید اخذ ویزای کاری کشور کانادا توسط اداره مهاجرت متقاضی میتواند کماکان به فعالیت کردن به صورت قانونی ادامه دهد.تمدید به دو روش آنلاین و کاغذی انجام میپذیرد و برای تمدید آن باید حداقل یک ماه قبل از پایان اعتبار ویزای کار فعلی اقدام نمود.در پروسه اقدام برای تمدید ویزا نگه داشتن وضعیت مهاجرتی بسیار اهمیت دارد به عبارت دیگر نباید از مهلت اخذ ویزای کاری کشور کانادا گذشته باشد.

مدت زمان صدور ویزای کاری کشور کانادا

در صورت کامل بودن پرونده و داشتن پیشنهاد کار معتبر بر اساس اعلام رسمی از اداره مهاجرت مدت زمان صدور ویزا به طور میانگین 30 روز کاری معادل 6 هفته میباشد.وزارت مهاجرت و شهروندی دلیل تاخیر در مدت زمان صدور و اخذ ویزای کاری کشور کانادا را قدیمی بودن تکنولوژی سیستم های مورد استفاده افسرهای پرونده در اداره مهاجرت فدرال اعلام کرده است.ویزای کاری کشور کانادا جزء دسته ویزاهای موقت میباشد بنابراین میبایست بعد از صدور به تاریخ باطل شدن یا اصطلاحا اکسپایر شدن آن توجه داشت و قبل از سررسید آن نسبت به تمدید ویزای کار کشور کانادا اقدام کرد.

شرایط ویزای کار کانادا

دارا بودن تمکن مالی مناسب، نتیجه آزمون زبان معتبر مثل آیلتس و مدرک تحصیلی از الزامات شرایط ویزای کانادا میباشد. هر چه سن متقاضی پایین تر باشد با داشتن شرایط ویزا کانادا که در بالا ذکر شد میتواند امتیاز بیشتری برای خود کسب کند.

بررسی هر متقاضی بسته با پارامترهای تحصیلی، زبان خارجه، مدرک تحصیلی و سن انجام میشود ولی این موارد تنها شرایط ویزای کانادا نیستند. مثلاً برای متقاضی متأهل داشتن سابقه کار، مدرک تحصیلی و زبان همسر نیز به شانس پرونده مهاجرتی می افزاید.

اداره مهاجرت و شهروندی کانادا به دنبال متقاضیانی است که با داشتن پیشنهاد کار از کارفرمای کانادایی بتوانند به سرعت پس از ورود در جامعه کانادایی ادغام و با پرداخت مالیات بر درآمد به بازار کار و اقتصاد کانادا کمک کنند.

لذا داشتن جاب آفر نیز از بهترین پارامترهای شرایط ویزای کانادا به حساب می آید.

هزینه ویزای کاری کشور کانادا

هزینه ویزا به دو بخش کلی هزینه های دولتی یا اپلیکیشن فی و هزینه های وکیل مهاجرتی تقسیم میشود.ضمناً داشتن تمکن مالی مناسب نیز مهم است که با داشتن مبلغ قابل قبول در حساب بانکی و همچنین اسناد املاک و اموال غیر منقول قابل اثبات است.ارائه این تمکن مالی جهت اثبات توانایی متقاضی در تامین هزینه های ویزای کانادا الزامی است.باید توجه داشت که تمکن مالی و ارائه مدارک مالی مانند گردش حساب شش ماهه فقط جهت نشان دادن تمکن مالی مناسب برای پرونده متقاضی میباشد و جزو هزینه ویزای کانادا به حساب نمیروند.هزینه ویزای کانادا برای اقدام جهت ویزای تحصیلی 150 دلار کانادا برای هر نفر میباشد که این فقط برای بررسی پرونده میباشد و جزو هزینه های دولتی محسوب میشود.

ویزای کار کشوری کانادا بدون مدرک زبان

همواره ارائه مدرک زبان یا نتیجه آزمون زبان مورد تأیید اداره مهاجرت مثل آیلتس جنرال جزو دغدغه های متقاضیان ایرانی و فارسی زبان بوده است.

با توجه به افزایش رقابت در برنامه های مهاجرتی و تقاضا بالا برای مهاجرت به کانادا، اداره مهاجرت و شهروندی برای اکثر برنامه های مهاجرتی مهارتی حداقل نمره زبان را افزایش داده است.

بنابراین دریافت مستقیم اقامت دائم کانادا از طریق برنامه های مهاجرتی مهارتی بدون زبان نشدنی میباشد. اما اقدام برای ویزای کار کشوری کانادا بدون مدرک زبان از طریق جاب آفر یا همان پیشنهاد شغلی از خارج از کانادا قابل انجام میباشد.